Българският език свещен… Стефан Брезински

Проф. Стефан Брезински поднася своите дългогодишни наблюдения и се опитва да помогне на читателите значително да подобрят езиковите си познания и умения. В новата си книга авторът ни припомня делото на радетели на българския език като Иван Богоров, Стефан Младенов, акад. Александър Теодоров-Балан и др.

Освен като учебно помагало, „Българският език свещен“ може да бъде използвана като любопитен и полезен справочник за всеки, който се вълнува и интересува от проблемите на българския език.

За автора

Добре би било да се пише и да се говори много сериозно за проблемите на това велико постижение на човечеството – езика като инструмент за изказване на мислите, и най-важно средство за общуване между хората.

Проф. Брезински

Проф. д-р Стефан Брезински е преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ от 1962 г. до 2004 г. Водил е курс по синтаксис в специалността „Българска филология“ и по журналистическа стилистика във Факултета по журналистика и масови комуникации.

Автор е на 15 книги, между които „Журналистическа стилистика“, „Трудният български език“, „Българска реч и писмо“, „Езиковата култура, без която (не) можем“, редица монографии, над повече от 500 езикови бележки. Съавтор е на академичната „Граматика на съвременния български книжовен език. Том III. Синтаксис“.

Книгата на проф. Стефан Брезински „Българският език свещен…“ отразява заниманията му от последните 4-5 години.

Автор: Стефан Брезински
Издателство: Хермес
ISBN: 9789542614678
Излиза на: 7.05.2015 г.
Година на издаване: 2015
Корица: мека
Страници: 208
Формат: 13х20
Език: български