Първични суровини Георги Мишев

В този книжен контейнер са нахвърляни текстове след премитане на авторовата работилница. Една част от тях са печатани преди години, други излизат за пръв път на хартиен носител. Опасенията на автора са далѝ стават за четене – опасение, което трябва да предпазва всеки пишещ от вируса на графоманията. Имах късмет навремето, че попаднах на кинорежисьори, които уважаваха текстовете, наречени сценарии: и Едуард Захариев, и Людмил Кирков, и Иван Андонов, и Дочо Боджаков (сериалът “Патриархат“, сниман по романа) – и четиримата имаха усет за литература и не променяха замисъла на автора. Така се получава магията на доброто кино, където се откроява картина на живота, най-близка до Истината. Що се отнася до „първичните суровини“, които не стигнаха до сцената, те останаха непреработени за консумация от днешния зрител. Вероятно по вина на автора (а не от „Годишните времена“ на Вивалди). Все пак да кажа, че съм използвал материали без нитрати, фосфати или силикон. Неслучайно оставих контейнера пред „Лексикон“, където разбрах, че се отнасят с респект към автентичното печатно слово.
Георги Мишев

за автора
Георги Мишев е автор на книгите „Осъмски разкази“, „Адамити“, „Добре облечени мъже“, „Произведено в провинцията“, „Отдалечаване“, „Дунав мост“, „Патриархат“, „Вилна зона“, „Дами канят“, „Мир на страха ни“ и други.
По негови сценарии са заснети филмите: „Момчето си отива“, „Вилна зона“, „Преброяване на дивите зайци“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“, „Дами канят“ и други.

Автор: Георги Мишев
Издателство: Лексикон
ISBN: 9786192200404
Година на издаване: 2017
Корица: мека
Страници: 412
Формат: 14 х 21 см.
Език: български