Северна светлина Арчибалд Кронин

Хенри Пейдж, собственикът на най-стария и уважаван вестник в Хедълстън, получава щедра оферта да продаде „Северна светлина“ на лондонски магнати, които искат да наложат в родния му град всекидневник на име „Кроникъл“. Когато разбира, че новият вестник ще бъде пълен с жълти сензации по лондонски образец, Хенри, който вярва, че пресата трябва да отразява честно и почтено новините, отказва офертата и започва дълга и труднаборба с конкуренцията – борба, която ще го изправи не само срещу „Кроникъл“, но и срещу по-голяма част от населението на областта, в това число и собственото му семейство. Но дали си струва да пожертваш всичко в името на своите идеали?

Никой друг писател не е популяризирал Шотландия по света, както Кронин.

Алан Дейвис

Романите на Кронин постоянно ни напомнят колко крехка е човешката природа и колко мног губим, ако се отвърнем от себе си, като продадем душата си.

Catholic Insight

Кронин е първокласен автор, а творбите му заслужено се радват на широка популярност.

Time

За автора

Често сравняван с Дикенс, Томас Харди и Балзак, шотландският белетрист Арчибалд Кронин (1896-1981) е един от най-популярните и успешни автори на ХХ век.Сред най-извесните му творби са „Цитаделата“, „Замъкът на шапкаря“, „Ключовете на кралството“, „Дървото на Юда“, „Приключения в два свята“ и „Пътят на д-р Шенън“. Книгите му са издадени в над двайсет милиона екземпляра и са преведени в много страни по света.

Автор: Арчибалд Кронин
Издателство: Фама
ISBN: 9789545975110
Година на издаване: 2015
Корица: мека
Страници: 270
Формат: 14х21
Език: български